Dodatni sadržaji

Dodatna ponuda

 

Memorijalni centar Nikola Tesla

Nikola Tesla je jedan od najvećih umova modernog doba. Znanstvenik i izumitelj, njegovi izumi su stvorili svijet kakav danas poznajemo. U njegovom rodnom mjestu Smiljanu u dvorištu njegove rodne kuće, otvoren je muzej posvećen ovom velikanu.

http://www.mcnikolatesla.hr/

1280px-Nikola_Tesla_Smiljan_07 index

 

Nacionalni park Paklenica

Obuhvaća područje bujičnih tokova Velike i Male Paklenice, odnosno njihove prepoznatljive kanjone okomito urezane u južne padine Velebita, te širi okolni prostor. Na relativno malom području susreće se iznimno bogatstvo geomorfoloških pojava i oblika, raznolik biljni i životinjski svijet, atraktivni krajolici i netaknuta priroda.

Paklenica je posebno interesantna ovisnicima o adrenalinu zbog svog adrenalinskog parka, a poznata je i kao meka za ljubitelje slobodnog penjanja.

http://www.paklenica.hr

index Nationalpark_Paklenica_Schlucht

 

Uvala Zavratnica

Zavratnica je sigurno jedna od najljepših uvala na Jadranu. Izgledom, iako ne i postankom, veoma podsjeća na norveške fjordove. U samoj uvali može se vidjeti potopljeni njemački trajekt iz Drugog svjetskog rata.

http://www.pp-velebit.hr/

index index1

 

Zrće

Kada se spominje riječ “zabava”, uz nju obavezno dolazi riječ Zrće. Zrće je duga plaža na otoku Pagu omiljeno odredište mladih ljubitelja disco glazbe zbog velikog broja klubova i glazbe koja ne prestaje 24/7.

http://www.zrce.hr

index index1

Nacionalni park Sjeverni Velebit

Sjeverni Velebit je najmlađi Hrvatski nacionalni park. 1978. godine uvršten je u UNESCO-ovu mrežu svjetskih rezervata biosfere. Brojne su ljepote ovog parka, a među najljepšima su Hajdučki i Rožanski kukovi i Botanički vrt koji je proglašen i spomenikom parkovne arhitekture. Kroz najljepše dijelove parka prolazi Premužićeva staza posebno uređena za pristup i planinarima početnicima.

http://www.np-sjeverni-velebit.hr

index index1

 

Adrenalinski park Rizvan City

Smješten u selu Rizvanuša blizu Gospića, adrenalinski park Rizvan City pruža pojedincima ili skupinama nezaboravni adrenalinski doživljaj. Raznovrsna ponuda uključuje paintball, zip line, penjanje na stijenu, quad safari ili jeep safari, streličarstvo i još mnogo drugoga.

http://www.adria-velebitica.hr/

640px-SupAir_Player

 

Tvrđava Nehaj

Nalazi se iznad grada Senja. Izgrađena je 1558. godine u svrhu obrane grada od Turaka i Mlećana. Visoka je 18, a široka 23 sa zidovima debelim preko 3 metra. Danas se koristi u turističke svrhe jer je u njoj smješten muzej sa srednjevjekovnom vojnom opremom. Također sa njezinog vrha se pruža nezaboravni pogled na Hrvatsko primorje.

http://www.senj.hr/tvrdava-nehaj/

index SenjNehajgrad0

 

Utočište za medvjede Kuterevo

Na sjeveroistočnoj padini Velebita uz rub parka prirode smjestilo se selo Kuterevo. U njemu je grupa zaljubljenika u prirodu, stručnjaka za zaštitu okoliša i biologa formirala prvo svjetsko utočište za medvjeđu siročad. Medvjedice često stradavaju od krivolovaca ili pod kotačima automobila ostavljajući svoju mladunčad sigurnoj smrti od gladi.

Trenutno utočište udomljuje 6 medvjeda, a radi se i na proširenju kapaciteta.

Utočište je za posjetitelje otvoreno od proljeća do jeseni.

www.kuterevo-medvjedi.org

index index1

 

Croatia Undiscovered

Croatia Undiscovered je projekt koji se bavi otkrivanjem interesantnih i nepoznatih lokaliteta, ljudi i događaja u Hrvatskoj i njihovo približavanje svim zaljubljenicima u avanturu.

Čitajte više na:

www.croatiaundiscovered.info